Marginaalimerkintöjä-kirjoituskutsu

Writing table with cat and mouse
Kuva: Superikonoskop, CC BY-SA 3.0,
via Wikimedia Commons

 Julkaistu 29.2.2024, heti vapaa jaettavaksi

HUOM! Kirjoitukutsua on jatkettu 17.5. saakka!

Koneen Säätiön rahoittama Marginaalimerkintöjä-hanke etsii kirjoittajia yleistajuiseen julkaisuun, joka esittelee monimuotoista työtä ja aktivismia taiteen ja kulttuurin eriarvoistavien rakenteiden purkamiseksi ja marginalisoitujen tekijöiden esiin nostamiseksi. Julkaisuun tarjottava kirjoitus voi käsitellä esimerkiksi saavutettavuutta, syrjinnän vastaisia menetelmiä, kokemuksia, verkostoja ja yhteisöjä, tiedon tuottamista ja tietovääristymien tunnistamista ja purkamista, kantaaottavia teoksia ja taidetapahtumia tai filosofisia ja käsitteellisiä avauksia. Hankkeemme keskiössä on Wikipedia, mutta kutsussa haettavien tekstien ei tarvitse liittyä Wikipediaan.

Tarjoa artikkelia lähettämällä 1–2 sivun pituinen ehdotus, jossa esitellään artikkelin idea, aiheen rajaus ja tausta. Liitä mukaan lyhyt, n. 250 merkin kuvaus itsestäsi ja omista taustoistasi. Valmiin tekstin pituus on 20 000 merkkiä lähdeluettelo ja viitteet mukaan lukien. 

Mukaan valituilta kirjoittajilta edellytetään laadukkaita, lähdeviitteistettyjä akateemisen tietokirjoittamisen kriteerit täyttäviä tekstejä sekä sitoutumista oman tekstin editointiin ja korjauksiin toimitusprosessin aikana. Teos ei ole vertaisarvioitu, mutta noudattaa muun akateemisen artikkelin tyyliä. Teos julkaistaan joko tietokirjana tai tekstikokoelmana verkossa, mahdollisesti molempia.

Lähetä ehdotuksesi 2.5. mennessä. Kirjoituskutsua jatkettu 17.5. saakka! Päätökset mukaan valituista kirjoituksista lähetetään ehdotuksen tehneille viimeistään elokuussa 2024. Valmiit käsikirjoitukset pyydetään lähettämään toimittajille 7.1.2025 mennessä. Julkaistavista teksteistä maksetaan nimellinen palkkio.


Lisätietoa ja ehdotusten palautus: tiina.kapyla@gmail.com


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaikki voivat pienentää Wikipedian sukupuolivinoumia

Millaista tukea Koneen Säätiö tarjoaa projekteilleen?